Idén - 2018. október 5-19. között - 15. alkalommal rendezik meg a hazai design színtér legrangosabb eseményét, a Design Hét Budapestet. 
Az évforduló tiszteletére a fesztivál a megszokottól eltérően nem 10, hanem 15 napon keresztül várja majd az érdeklődő nagyközönséget. 
A rendezvénysorozat szlogenje az idén Mission: Design. A küldetés a folyamatos szemléletformálás, az újabb és újabb szakterületek, témák, alkotók és vállalkozások programsorozatba való bekapcsolása, a szakemberek és vállalkozások közötti együttműködés kialakításának, a designvállakozások piacra lépésének elősegítése és versenyképességük fokozása.
A rendezvény idei díszvendége Németország, amely az ipari formatervezés, divat, bútortervezés, világítás- és járműtervezés területén meghatározó szerepet játszik a világban. 
Új elem a programsorozatban az OtthonDesign szakkiállítással való stratégiai együttműködés: a Design Hét programsorozat részeként október 12-14. között kerül megrendezésre az OtthonDesign Ősz otthonteremtési kiállítás és vásár a Hungexpo területén. 
Az együttműködés részeként a Design Hét Budapest szervezésében a kiállításon kerül sor a Hova tovább? iskolabörzére, melyen 23 kreatív képzést nyújtó oktatási intézmény - köztük iskolánk - vesz részt, és mutatja be az általuk kínált lehetőségeket. 
 

A Design Hét Budapest programsorozat rendezvényei az alábbi linken tekinthetők meg: https://designhet.hu/2018/